joi, 3 martie 2011

Sunday Treats

Nu vreau să vă plictisesc cu încă o reţetă de tartă, cu toate că eu aş face una diferită în fiecare zi. Vreau doar să postez câteva fotografii făcute duminica trecută cu multă grijă şi atenţie, pentru că simt că fac progrese şi învăţ lucruri noi despre fotografie cu fiecare reţetă pe care o testez. Este un mod de relaxare perfect (pentru mine), chiar dacă nu implică neapărat şi o relaxare fizică (într-o bucătarie mică, e un adevărat challenge să prinzi unghiul potrivit şi lumina bună şi de multe ori nu e foarte comod…).
In timp ce mă pregăteam din nou de plecare, am descoperit o ciocolată pe băţ rămasă din ultimul lot adus din Belgia, aşa că mi-am încălzit nişte lapte şi mi-am făcut o delicioasă ciocolată cu lapte, după reţeta clasică. Ciocolata belgiană rules!
Dacă ajungeţi în Bruxelles şi vă interesează ciocolata şi în general gătitul, vă recomand două ‘must visit’-uri: magazinul Mmmmh! şi ciocolateria Zaabär, unde se organizează în fiecare sâmbătă cursuri de preparare a ciocolatei (şi a trufelor mai exact).
Tarta cu fructe de pădure cu care m-am delectat duminică e un fel de tartă alsaciană, unde doar am inlocuit merele cu fructele de pădure. E de preferat să nu puneţi totuşi fructele de pădure de la început, ci să lăsaţi compoziţia de ouă să se închege puţin, pentru ca fructele să rămână la suprafaţă.
Long live Chocolate and Tarts! Ce minune că cineva le-a inventat şi le-a combinat!


6 comentarii:

  1. Delicios! Iar fotografiile sunt chiar grozave! Felicitari! Anca

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super tarta, mai ales cu fructe de padure, dulce acrisor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine nu ma plictisesti cand vorbesti despre tarte!
    Si...abia astept sa ajung la Bruxelles!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua! As dori daca se poate o adresa de contact pentru a discuta o eventuala colaborare. Adresa mea de contact este cristinescu06@yahoo.com, iar site-ul meu este www.retete123.ro. Va multumesc si astept un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca este de vis , mai ales cu fructe de padure...

    RăspundețiȘtergere