joi, 22 octombrie 2009

Mere coapte in foietaj

Vazusem acum ceva vreme o fotografie foarte apetisanta, cu o para imbracata in foietaj, singurul lucru care o dadea de gol fiind forma si codita ramasa afara. Mi s-a parut foarte haios, si, in lipsa de pere, am incercat si eu un experiment similar, cu mere. Practic este o reteta care se poate folosi cu orice fel de fruct, dar trebuie sa recunosc ca e cam dificil cu cirese sau capsuni...Decat daca bucatarul are veleitati de miniaturist :)

Nu am fotografiat tot procesul creatiei culinare, deci va prezint doar produsul finit, care a iesit asa:


Este mult mai usor de preparat decat pare. Am avut nevoie doar de cateva mere, zahar, scortisoara, nuca si aluat de foietaj (din comert de data asta). Voi fi sincera. Am facut o greseala, care nu trebuie repetata. Nu am decojit merele, ceea ce nu va doresc si voua :)

Deci, ca sa ne intelegem. Se ia una bucata mar, se decojeste, se curata de samburi facandu-se o gaura in mijloc, astfel incat marul sa ramana intreg. Aluatul de foietaj se intinde si se taie in fasii de cca 3 cm. Marul se inveleste in fisiile de aluat de jur imprejur, pana se formeaza un gologot de forma unui cuib de viespi. M-am exprimat foarte plastic nu? In partea de sus va ramane deschis pentru a putea adauga nuca (vreo cateva bucatele, cam pana la 1/3 din interiorul marului), apoi adaugam zahar, iar la sfarsit un varf de scortisoara.

Se tin la cuptor pana se rumenste foietajul si merele devin usor caramelizate.

Et voila:







Si ce dovada mai buna ca a avut succes, decat reactia unui motan pofticios care inghite in sec? :D Da, adora dulciurile...


Un comentariu:

  1. Imi aduc aminte ca mancam asa ceva pe vremea cand eram studenta la Panipat. Bine te-am gasit, frumos pisicul!

    RăspundețiȘtergere